Home Ubytování Ubytování v zahraničí Chorvatsko - kamenný dům Vrboska, ostrov Hvar
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Chorvatsko - kamenný dům Vrboska, ostrov Hvar

Celá ČR
17. 10. 2018 - 21:15
499 Kč
Prodávající

Popis

Samostatný kamenný dům z roku 1882. se nachází v památkové zóně městečka Vrboska. Ideální pro 2 rodiny nebo přátelé který chtěji mít pronajatý celý dům jen pro sebe. Vzdálenost od moře je jen 50 m a od pláže je to 400 m. Samoobsluha a restaurace je vzdálená do 100-200 m. 3 x ložnice pro maximálně 7 osob. V přízemi je kuchyň a koupelna. Krásná zahrada s posezením. V 1. patře jsou 2 ložnice, jedna jednolůžková a druhá dvoulůžková. V podkroví můžou byt bud rodiče nebo děti, tam je dalsi pokoj. Klimatizace a wifi, TV SAT a elektrické ventilátory.
CA Dalmacijatour

Vrboska je malá rybářská a zemědělská obec (526 obyv.), menší letovisko na severním pobřeží ostrova Hvaru. Leží v závěru poměrně hluboké úzké zátoky, 9 km východně od Starého Gradu. Obyvatelstvo se zabývá pěstování olivovníků a vinné révy, rybolovem a v poslední době stále výrazněji cestovním ruchem. Zdejší ACI Marina Vrboska se dostala do povědomí jachtařů jako bezpečný přístav.
Nejpozoruhodnější je místní opevněný renesanční mariánský kostel (Sveta Marija) ze 16. stol. na vyvýšenině uprostřed obce, svou architekturou výjimečná stavba v Dalmácii. Poskytoval v době tureckého nebezpečí bezpečný úkryt všem obyvatelům vesnice (součástí stavby je i cisterna na vodu a zásobárna potravin). Prohlídka kostela je běžně možná, klíč zapůjčí na místní faře. Z věže kostela je krásný výhled na úzkou dlouhou zátoku.

V obci Vrboska je dále několik gotických, renesančních a barokních domů. Zbarokizovaný kostel sv. Vavřince (Sveti Lovrijenac) se může pochlubit několika cennými obrazy (Veronese Bassano aj.).

Zajímavá je expozice Rybářského muzea v domě přímo na nábřeží, které svědčí o staré rybářské tradici Vrbosky.

Břehy zátoky i blízké okolí nabízí koupání na oblázkových plážích a skalnatém pobřeží s kamennými plotnami. Nejkrásnější je oblázková pláž Soline v blízkosti hotelu Adriatic, kam lze dojít pobřežní promenádou podél severního pobřeží zátoky. Pobřeží kolem Vrobsky obklopuje vysoký borový les, který poskytuje příjemný stín. Na nedalekém ostrůvku Zečevo jsou naturistické pláže.

Parametry

Geografická oblast
Evropa
Stát
Chorvatsko
Turistický region
Hvar
Druh ubytovacího zařízení
Jiný druh ubytování
Umístění v rámci obce
v centru obce
Název ubytovacího zařízení
Kamenný dům Vrboska
Ulice a číslo popisné
Vrboska
Město, obec
Vrboska
PSČ, ZIP code apod.:
Celková kapacita zařízení (osob)
7
Popis možností pro děti
Popis možností sportovního vyžití

Možnosti a vybavení ubytovacího zařízení

Možnost domácích zvířat
Internet
Klimatizace
Dětské hřiště apod.
Sportoviště, vhodné pro sport
Venkovní ohniště
Vlastní WC na pokoji
Balkón / předzahrádka

Chorvatsko - kamenný dům Vrboska, ostrov Hvar

Zavřít Zavřít
Prodávající
Tomislav Vojnovič
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!